iPhone je onemogućen - to možete učiniti

Ako ste zaboravili šifru ili dobijete poruku da vam je uređaj onemogućen, ovdje pročitajte kako otključati iPhone.

prikaz

Nitko ne voli čitati poruku o pogrešci da je iPhone onemogućen. To se događa kada ti prečesto unesite netočan kod. Ova je značajka osmišljena kako bi spriječila neovlaštene osobe da dobiju pristup vašem iPhoneu. Naravno, može se dogoditi i da ste napravili pogrešku pri tipkanju ili da više ne znate svoj kod. U našem članku sa savjetima i trikovima pokazujemo vam kako popraviti poruku o pogrešci i ponovno aktivirati svoj iPhone.

  • Što znači poruka o pogrešci "iPhone je onemogućen"?
  • Kako ukloniti zaboravljeni kod

Što znači poruka o pogrešci "iPhone je onemogućen"?

Poruka o pogrešci znači da je lozinka za otključavanje iPhonea previše puta unesena pogrešno. Cilj je spriječiti neovlaštene osobe da pristupe sadržaju pametnog telefona. Ako iPhone nije zaključan, mogli biste pristupiti uređaju metodom grube sile (isprobavajući sve moguće kombinacije dok ne dobijete pravi rezultat).

Kako bi se isključio ovaj rizik u slučaju krađe ili drugih okolnosti, postoji softversko ograničenje na ponovljene pokušaje unosa koda za otključavanje. Moguće je do 5 neuspjelih pokušaja bez kazne. Nakon toga bit ćete ograničeni vremenom čekanja. Ako unesete 10 pogrešnih unosa, vaš će uređaj biti trajno zaključan i morat ćete ga vratiti putem iTunesa. Također ćete izgubiti sve podatke ako niste napravili sigurnosnu kopiju. Pravila za otključavanje iOS-a razlažu se na sljedeći način:

  • 6 netočnih unosa: "iPhone je onemogućen, pokušajte ponovo za 1 minutu."
  • 7 netočnih unosa: "iPhone je onemogućen, pokušajte ponovo za 5 minuta."
  • 8 netočnih unosa: "iPhone je onemogućen, pokušajte ponovo za 15 minuta."
  • 9 netočnih unosa: "iPhone je onemogućen, pokušajte ponovo za 60 minuta."
  • 10 netočnih unosa: "iPhone je onemogućen, povežite se na iTunes."
×

Kako ukloniti zaboravljeni kod

Na ovom mjestu izričito ističemo važnost redovitih sigurnosnih kopija. Ovdje pročitajte kako napraviti sigurnosnu kopiju svog iPhonea. Nažalost, ako nikada niste napravili sigurnosnu kopiju iOS uređaja i 10 puta ste unijeli pogrešno šifru, nećete moći oporaviti podatke na svom iPhoneu. U nastavku pročitajte što učiniti u oba slučaja.

1. Korak:

Ako ga još nemate, instalirajte i pokrenite iTunes na PC ili Mac.

prikaz

2. Korak:

Kada je iPhone zaključan, uređaj treba staviti u način oporavka prije nego što ga iTunes prepozna. Stoga provjerite da vaš uređaj još nije povezan s računalom i stavite ga u način oporavka. Provjerite nije li vaš uređaj povezan s računalom, a zatim odaberite svoj uređaj u nastavku i učinite sljedeće:

  • iPhone 8 i noviji: Jednostavno pritisnite i držite tipku za napajanje s desne strane i tipku za pojačavanje glasnoće s lijeve strane dok se na zaslonu ne pojavi klizač. Ako ga povučete udesno, iPhone će se potpuno isključiti. Zatim kratko pritisnite tipku za povećanje glasnoće, zatim tipku za smanjivanje glasnoće i odmah otpustite svaku. Zatim pritisnite i držite bočnu tipku s desne strane dok se iPhone ne pokrene u načinu oporavka. Sada spojite iPhone na računalo.
  • iPhone 7: Pritisnite i držite tipku za uključivanje dok se ne pojavi "Isključi". Pokrenite klizač i u skladu s tim isključite svoj uređaj. Zatim pritisnite i držite desnu bočnu tipku i lijevu tipku za stišavanje zvuka u isto vrijeme dok se na zaslonu ne prikaže način oporavka. Zatim spojite uređaj na računalo.
  • iPhone 6 i stariji: Pritisnite i držite tipku za uključivanje dok se ne pojavi "Isključi". Koristite klizač da isključite svoj uređaj. Istodobno pritisnite i držite desnu bočnu tipku i tipku za početnu stranicu dok se na zaslonu ne prikaže način oporavka. Zatim spojite iPhone na računalo.

Savjet: Detaljniji opis kako isključiti različite modele iPhonea možete pročitati u našem odgovarajućem članku.

prikaz

3. Korak:

iTunes bi vam trebao prikazati dijaloški okvir u kojem se od vas traži da vratite ili vratite. traži ažuriranje. Odaberite ovdje "Vratiti". Ako proces traje dulje od 15 minuta, ponovite korake 2 do 4 jer će se način oporavka automatski zatvoriti.

4. Korak:

Nakon što je proces dovršen, kod se također uspješno uklanja. Sada možete postaviti uređaj od nule ili ga vratiti iz sigurnosne kopije.

Više o temi: