iPhone pohrana - što je "Ostalo"?

U ovom vodiču saznat ćete što sadrži odjeljak "Ostalo" u upravitelju pohrane za iPhone i kako ga možete smanjiti.


Slika: chainarong06/Shutterstock.com oglas

Što dulje koristite svoj iPhone, potrebno je više memorije - čak i bez instaliranja novih aplikacija. Područje "Ostalo" u upravljanju memorijom iPhonea može biti posebno veliko. To ne samo da ograničava raspoloživi prostor za pohranu, već i čini iPhone sporijim. Ali što je to područje i kako ga možete ponovno smanjiti? To vam objašnjavamo u ovom članku.

  • Što je pohranjeno pod "Ostalo"?
  • Kako smanjiti "Ostalo"?

Što je pohranjeno pod "Ostalo"?

Područje "Ostalo" na iPhone uređajima uključuje sistemske datoteke kao što su predmemorije, kolačići, zapisnici, preuzeta ažuriranja ili čak stare poruke u iMessageu. Kao rezultat toga, zahtjevi za pohranu ove kategorije donekle variraju i, na primjer, zauzimaju znatno više prostora za pohranu na kratko vrijeme prije ažuriranja sustava. Međutim, ako je područje trajno značajno veće od 10 gigabajta, možete očistiti svoj iPhone kako biste ponovno oslobodili prostor za pohranu. U sljedećem odjeljku objasnit ćemo koje datoteke možete izbrisati i kako to funkcionira.

×

Kako smanjiti "Ostalo"?

Prvi način da smanjite odjeljak "Ostalo" je ručno brisanje sistemskih datoteka i predmemorije. To je vrlo jednostavno učiniti u postavkama vašeg iPhonea.

Slijedite naš vodič korak po korak ili pogledajte vodič za brzi početak.

1. korak

Otvori ideje i dalje dolje dodirnite „safari". ×

2. korak

Pomaknite se malo prema dolje, dodirnite „Izbrišite povijest i podatke web-mjesta” i potvrdite. Imajte na umu da će to također izbrisati povijest vaše web stranice. Ako želite zadržati povijest, pomaknite se dalje prema dolje, dodirnite „Napredna" a zatim na "Podaci o web stranici". Pričekajte da se stranica učita, dodirnite "Uklonite sve podatke web stranice” i potvrdite. ×

3. korak

Imajte na umu da će koraci od 3 do 5 izbrisati stare SMS-ove i iMessages koji povećavaju odjeljak "Ostalo". Ako ne želite izbrisati stare poruke, prijeđite na korak 6. Da biste izbrisali stare poruke, vratite se na početni zaslon postavke. Pomaknite se prema dolje do "Poruke" i dodirnite ga. ×

4. korak

Opet, pomaknite se malo prema dolje i dodirnite „čuvati poruke". Odaberite "30 dana" ili "1 godina" van. Vaše će poruke biti automatski izbrisane nakon odgovarajućeg vremena. ×

5. korak

Dodirnite "leđa", pomaknite se malo prema dolje i upišite pod "audio poruke" na "Ugasiti". Odaberite ovdje "Nakon 2 minute" van. Oni se zatim automatski uklanjaju nakon 2 minute. ×

6. korak

Vratite se na početni zaslon postavke. Odatle dodirnite "Općenito". ×

7. korak

Zatim idite na "Pohrana za iPhone". ×

8. korak

Pričekajte da se stranica potpuno učita. Zatim dodirnite pored "preporuke" na "Pokaži sve". Ako je potrebno, pomaknite se malo prema dolje i dodirnite „Provjerite učitane videozapise". ×

9. korak

Ovdje ćete vidjeti sve videozapise koji su nakratko učitani na iPhone za reprodukciju, ali još nisu izbrisani. Dodirnite " u gornjem desnom kutuUrediti" i Čisto svi videozapisi koji vam više nisu potrebni. ×

Ovi bi koraci obično trebali pomoći osloboditi prostor za pohranu na vašem iPhoneu. Ali ako ni ovi savjeti nisu pomogli, možete vratiti svoj iPhone iz sigurnosne kopije. Vaši će se cijeli podaci prenijeti - s izuzetkom sistemskih datoteka i predmemorije. Proces traje neko vrijeme, ali u većini slučajeva pomaže u oslobađanju velike količine prostora za pohranu.

  1. Za to prvo morate unijeti a sigurnosna kopija izradite svoj uređaj. U ovom vodiču možete naučiti kako stvoriti sigurnosnu kopiju iPhonea s iTunesom.
  2. Tada možete svoje Resetirajte iPhone. Ovdje možete saznati kako resetiranje radi.
  3. Na kraju, postavite svoj iPhone vratiti iz sigurnosne kopije. U ovom vodiču možete saznati kako točno funkcionira oporavak.

Vodič za brzi početak

  1. Otvori ideje i dodirnite "safari".
  2. Ići "Izbrišite povijest i podatke web-mjesta" ili na "Napredna" > "Podaci o web stranici" > "Uklonite sve podatke web stranice” kako biste izbjegli brisanje vaše povijesti.
  3. Prebaciti na početni zaslon postavki i dodirnite „Poruke".
  4. Dodirnite "čuvati poruke" i odaberite "30 dana" ili "1 godina" van.
  5. Vratite se, upišite pod „audio poruke" na "Ugasiti" i odaberite "2 minute" van.
  6. Vrati se na početni zaslon i dodirnite "Općenito" > "Pohrana za iPhone".
  7. Dodirnite pored "preporuke" na "Pokaži sve" a zatim malo niže na "Provjerite učitane videozapise".
  8. Zatim idite na "Urediti" i Čisto svi videozapisi koji vam više nisu potrebni.
  9. Ako ovi savjeti nemaju značajan utjecaj na prostor za pohranu, često pomaže ukloniti iPhone iz a sigurnosna kopija vratiti:
    1. Pročitajte ovaj vodič kako biste saznali kako napraviti sigurnosnu kopiju vašeg iPhonea.
    2. Ovdje objašnjavamo kako resetirati svoj iPhone.
    3. A kako onda možete vratiti svoj iPhone iz sigurnosne kopije objašnjeno je u ovom vodiču.

Više o temi: