Izbriši sigurnosnu kopiju Time Machinea - ovako radi

Automatsko sigurnosno kopiranje Time Machinea zauzima previše prostora na vašem Macu? Pokazat ćemo vam kako ga izbrisati.

prikaz

TimeMachine je unutarnju funkciju sigurnosne kopije i ugrađen u Mac. ona spašava u pozadini Datoteke, postavke i programi na vanjskom tvrdom disku. Time Machine automatski stvara te sigurnosne kopije u redovitim intervalima, što može brzo dovesti do ponestanka prostora na disku. U našim savjetima+trikovima pokazujemo vam kako izbrisati datoteke iz sigurnosne kopije Time Machinea.

Kako izbrisati pojedinačne sigurnosne kopije Time Machinea

Ako izbrišete pojedinačne datoteke na svom Macu, sigurnosna kopija te datoteke i dalje postoji u Time Machineu. U našim uputama korak po korak i brzom vodiču pokazat ćemo vam kako možete izbrisati sigurnosnu kopiju pomoću grafičkog sučelja. Uklonjene datoteke tada oslobađaju prostor za pohranu, ali se ponovno stvaraju u kasnijim sigurnosnim kopijama.

Prvo idite do mape na vašem Macu za koju želite izbrisati sigurnosnu kopiju Time Machinea. U slučaju da imate sigurnosne kopije korisnička mapa ili od programe želite izbrisati, jednostavno otvorite relevantne mape. Na ovaj način možete i to učiniti brisanje cijele sigurnosne kopije korisničkog imenika a ne samo pojedinačne datoteke. U našim uputama pokazat ćemo vam postupak brisanja koristeći jednu datoteku u mapi za preuzimanje kao primjer.

1. Korak:

Otvorite mapu čiju sigurnosnu kopiju želite izbrisati. Zatim idite na ovo Ikona vremeplova u gornjem desnom dijelu trake izbornika. ×

2. Korak:

Odaberite "Otvoren vremeplov". ×

3. Korak:

Ako je spremljeno nekoliko sigurnosnih kopija, jedna je na desnom rubu Vremenska Crta vidjeti. Odaberite a željeno vrijeme iz kojeg treba izbrisati sigurnosnu kopiju. Inače zadržite trenutni datum ili. sigurnosna kopija na. ×

4. Korak:

Desnom tipkom miša kliknite sigurnosnu kopiju datoteke koju želite izbrisati. Zatim kliknite " u kontekstnom izbornikuSve sigurnosne kopije iz ... Čisto". ×

5. Korak:

Potvrdite Sigurnosno pitanje s "u redu". Sve sigurnosne kopije datoteke bit će izbrisane iz Time Machinea od odabranog datuma. ×

Vodič za brzi početak

  1. Kliknite na to Ikona vremeplova na traci izbornika i odaberite "Otvoren vremeplov".
  2. Odaberite a željeno vrijeme o Vremenska Crta van.
  3. Desnom tipkom miša kliknite datoteku čiju sigurnosnu kopiju želite izbrisati i odaberite "Izbrišite sve sigurnosne kopije datoteke".
  4. Potvrdite s "u redu".

Više o temi: