Nemojte automatski spremati WhatsApp slike

Ne želite da se WhatsApp slike spremaju izravno na vaš pametni telefon? Kako isključiti automatsko sigurnosno kopiranje.

prikaz

Jednostavnim slanjem medija putem WhatsAppa brzo se akumulira velika količina podataka. Možete spriječiti automatsko spremanje na iPhone ili Android uređaj i deaktivirati funkciju tako da oni dugoročno ne učitavaju memoriju vašeg pametnog telefona.

  • iPhone: ne spremajte preuzete WhatsApp slike u galeriju
  • iPhone: Onemogućite automatska preuzimanja
  • Android: Ne prikazuj preuzete WhatsApp slike u galeriji
  • Android: Onemogućite automatska preuzimanja

iPhone: ne spremajte preuzete WhatsApp slike u galeriju

WhatsApp automatski sprema slike koje su vam poslane u vašu galeriju fotografija. Međutim, slike se sigurnosno kopiraju dvaput na mobitelu, što zauzima puno prostora za pohranu. Pokazat ćemo vam kako to isključiti.
Slijedite naš vodič korak po korak ili pogledajte naš vodič za brzi početak.

1. Korak:

Otvorena što ima i dodirnite " u donjem lijevom kutuideje". Zatim odaberite "razgovor" van. ×

2. Korak:

Dodirnite označeno dugme, o tome automatski sprema do deaktivirati. Slike i video zapisi su time više nije u Aplikacija Fotografije spremljeno pod "Snimci". ×

iPhone: Onemogućite automatska preuzimanja

Ne samo da možete spriječiti WhatsApp da dvaput sprema slike, već i spriječiti preuzimanje fotografija.
Slijedite naš vodič korak po korak ili pogledajte naš vodič za brzi početak.

Android: Ne prikazuj preuzete WhatsApp slike u galeriji

Ako želite spriječiti da se slike iz WhatsAppa automatski pojavljuju u galeriji vašeg pametnog telefona i tako zauzimaju prostor za pohranu, slijedite naše upute korak po korak ili pogledajte brzi vodič.

prikaz

1. Korak:

Otvorite postavke WhatsAppa klikom na daizbornik s tri točke u gornjem desnom kutu, a zatim "ideje" odaberite. ×

2. Korak:

U postavkama dodirnite stavku "razgovor". ×

3. Korak:

Sada uklonite kvačicu pored opcije "medijska vidljivost". Preuzete slike se više neće pojavljivati ​​u galeriji vašeg pametnog telefona. ×

Android: Onemogućite automatsko spremanje

Ako želite isključiti automatsko preuzimanje slika koje su vam poslane u WhatsAppu, slijedite naše upute korak po korak ili pogledajte brzi vodič.

1. Korak:

Otvorite WhatsApp, a zatim dodirnite u gornjem desnom kutu tri boda. Zatim odaberite "ideje". ×

2. Korak:

Sada dodirnite "pohrana i podaci". ×

3. Korak:

U području "auto. Preuzimanje medija" naći ćete tri različite kategorije vrsta internetske veze: "Uz mobilnu podatkovnu vezu", "Kada je spojen na WiFi" i "U roamingu". Dodirnite jedan od njih. ×

4. Korak:

Sada poništite opciju "fotografije". Ako želite, možete ukloniti i ostale udice. Ako je sve na vaše zadovoljstvo, dodirnite "u redu". Izvedite ovaj korak i za druge dvije vrste veze. Nakon toga, fotografije s WhatsAppa više se neće automatski preuzimati. ×

Brzi vodič: iPhone: ne prikazuj preuzete slike u Galeriji

  1. Otvorite WhatsApp i dodirnite " u donjem desnom kutuideje". Zatim odaberite točku "razgovor" van.
  2. Dodirnite gumb desno od "Spremi u Camera Roll" da biste onemogućili automatsko spremanje.

Brzi vodič: iPhone: Onemogućite automatsko spremanje slika

  1. Otvorite WhatsApp i odaberite "ideje" van. Odatle dodirnite "Upotreba podataka i pohrane".
  2. Upišite točku "fotografije" i odaberite "Nikada" ili "BEŽIČNI PRISTUP INTERNETU" tako da se pri preuzimanju ne koristi količina mobilnih podataka.

Brzi vodič: Android: Ne prikazuj preuzete WhatsApp slike u Galeriji

  1. Otvorite WhatsApp i dodirnite u gornjem desnom kutu tri boda. Zatim odaberite "ideje" van.
  2. Dodirnite točku "razgovor".
  3. Poništite opciju "medijska vidljivost".

Kratki vodič: Android: Onemogućite automatsko spremanje

  1. Otvorite WhatsApp i dodirnite u gornjem desnom kutu tri boda. Zatim odaberite "ideje" van.
  2. Sada dodirnite točku "pohrana i podaci".
  3. U sljedećem prozoru pod "auto. Preuzimanje medija" za različite internetske veze, koje podatke treba automatski preuzeti. Na primjer, upišite "Uz mobilnu podatkovnu vezu" i poništite opciju "fotografije". Potvrdite s "u redu". Nakon ovog postupka također idite na "Kada je spojen na WiFi" i "U roamingu" prije.

Više o temi: